Mottagning & Behandlingar

Ta hand kropp & sinne och låt regelbunden massage

bli en del av din vardag. AKTUELLT!

Kan jag gå på behandling i dessa tider med Covid-19?

Ja, det kan du!

Detta med att hålla god hygien är inte är någonting nytt för oss terapeuter. Vi är vana vid att hålla god handhygien och upprätthålla en säker och ren mottagningsmiljö. Precis som alltid behandlas inga sjuka och behandlaren själv arbetar inte vid sjukdom.

Hos oss anländer du till ett väntrum utomhus där handdesinficering erbjuds och när du väl kommer in så håller vi avstånd innan behandlingen påbörjas. Vi arbetar med rena handukar och engångspapper/servetter. Vi desinficerar alla kontaktytor och vi både tvättar och spritar händer mellan varje behandling. Vi behandlar i största möjlig mån magliggandes och vid ryggliggande behandling erbjuds munskydd. 

Som behandlare vågar jag påstå att gå på en behandling är mer säkert och kontrollerat än att tex gå och handla eller åka kollektivt.

Våga gå på behandling!


Klassisk massage

Passar dig som vill ha en skön, mjukgörande och avslappnande behandling. Kanske har du lite lättare spänningar eller känner dig lite stel men nöjer dig med en behandling utan någon vidare uppföljning för stunden.

Vi fokuserar på de områden du själv känner är i behov, kanske rygg/axlar/nacke eller en helkroppsvariant. Du väljer 30, 45, 60 eller 75 minuter.

Prova-på massage för barn

Även barn kan behöva en skön avkopplande stund! Tjänsten vänder sig till barn i alla åldrar egentligen men en förutsättning är att de kan ligga still på bänken i ca 25 minuter. Här kan de komma och prova på hur det är att gå på massage. Tryck anpassas efter ålder, ett mindre barn kommer endast få uppleva lugn beröring, vid äldre barn jobbar vi med ett lagom tryck. Vi fokuserar på rygg/nacke/axlar/ men har barnet ett specifikt önskemål går det alltid att anpassa. Denna behandling är endast 30 minuter.

Övre åldersgräns 18 år.

Gravid-massage

Här får du som gravid ligga på en så kallad gravid-kudde, som är en skålad kudde med plats för magen som då gör det möjligt för dig att (så som många gravida saknar!) få ligga på mage (!) och dessutom koppla av med en skön och avslappnande massage med bara dig i fokus! Behandlingslängden är 60 eller 30 minuter.


Behandlande massage

Behandlande massage är lämplig för dig med någon form av muskulär problematik och/eller smärta som hindrar dig i din vardag. Den kan vara akut eller långvarig. Den behandlande massagen är nödvändig och fokuserar INTE till en skön behandling. Den är kraftfull och fokuserad och kräver oftast flertalet behandlingar.

Smärta och kraftiga spänningar så som nackspärr, "ryggskott", axelsmärta, höftsmärta, ljumskproblematik och huvudvärk är vanliga besvär som kan behandlas med denna typ av behandling. 60 minuter vid nybesök.

Lymfmassage

Lymfmassage är en behandling som passar alla.  Det är en mjuk behandling men som kan verka mycket kraftfullt i kroppen. Lymfsystemet är en väldigt viktig del av vårt immunförsvar. Syftet med behandlingen är att hjälpa kroppen att föra lymfvätskan med slaggprodukter upp mot våra lymfstationer där vi vill att lymfan ska renas. Slaggprodukterna transporteras sen vidare till njurarna och vi kissar ut detta. Därav att det är mycket viktigt att dricka rikligt med vatten både före och efter en lymfmassage.

 Ett lymfsystem med mycket slagg blir trögt och inbjuder till att mer slagg samlas och detta kan till exempel göra att vi ofta blir sjuka, att vi svullnar och att vi känner oss stela. Har du många ärr kan dessa också blockera lymfans flöde. Även stress stör vårt lymfflöde.

För att verkligen få fart på sitt lymfflöde rekommenderas därför att man genomför en kur med behandlingar för bästa effekt för att därefter gå underhållande lite då och då. Behandlingarna är 60 eller 90 minuter. Vid en kur rekommenderas 3x90 minuter.

Företagsmassage

För tillfället finns inte utrymme för åtagande av fler företagsuppdrag men läs gärna mer inför ett eventuellt framtida samarbete.Följ oss gärna i sociala medier!